Feestelijke kleding

Eigenlijk is t oud nieuws, deze feestelijke kleding, maar denk er nu eindelijk aan om eens een foto van dit leuke project te posten: Vanuit Japan was door haar schoondochter een lap zijde gekocht. Voor de bruiloft van haar andere schoondochter met haar zoon heb ik er feestelijke kleding van gemaakt, passend bij de moeder van de bruidegom.

 

Make-over van een galajurk

Kleine meisjes worden groot…

De galajurk die mijn dochter als 13-jarige kocht, past niet meer.  Een nieuwe jurk wil ze niet, want ze vind ‘m nog steeds heel erg mooi van kleur. Samen hebben we nieuwe stof gekocht om het bovenstuk te vervangen. Op haar verzoek heb ik een ‘waterval’rug gemaakt. Het resultaat is een complete make-over en de jurk zit weer als gegoten!

 

Slingerbeurs-match Borns Klein Koor

In november 2015 kwam er een match tot stand op de Slingerbeurs Borne tussen het Borns Klein Koor en Made by Josje. Het mannenkoor wilde zich graag laten adviseren over de bestaande kleding die zij aan hebben tijdens optredens en willen graag een kleurrijker en hippere uitstraling!
De Tubantia besteedde op 8 januari ’16 aandacht aan deze match.
Tubantia 8-1-15

Dorset vlag in wording

Stap 1 en 2: ontwerp gemaakt en patroon getekend voor het maken van de zeer speciale vlag die ik in opdracht van de gemeente mag maken. Het Dorset-regiment bevrijdde 70 jaar geleden oa ons mooie dorp en dat gaan we dit jaar groots vieren, want vrijheid is een bijzonder waardevol ding!

Voor meer informatie klik hier!

patroon dorset-vlag-groen

Kerststoet 2014

Zondag 21 december vond de 2e editie van de Twentse Kerststoet plaats. In opdracht van Stichting de 3 Kearls heeft Josje voor bijna 200 hoofdrolspelers en figuranten kostuums ontworpen, patronen gemaakt, stof en materialen ingekocht.

Tubantia: ‘Bornse kerststoet prachtig spektakel’
Borne boeit: ‘Twentse Kerststoet weer doorslaand succes!’
Bornse Courant: ‘Kerstverhaal zorgt voor kippenvel momenten’

Klik hier voor meer foto’s

Herodes-en-soldaten
Herodes en soldaten

 

Duister mannenkoor
Duister mannenkoor

 

Jozef & Maria
Jozef & Maria

St. Lucia

Lucia poster In opdracht van verhalenverteller Wim Wolbrink ontwierp Josje een kaarsenkroon en het kostuum voor St. Lucia. Door kamerkoor Arte Vocale en verhalenvertelster Ailin Elzenga werd op zaterdag 13 december 2014 de Zweedse legende van St. Lucia verteld.

Klik hier voor meer foto’s

 

 

Twentse kerststoet 2013

Op 20 december 2013 vond de eerste Twenste kerststoet plaats. In opdracht van Stichting de 3 Kearls ontwierp Josje de kostuums van de hoofdrolspelers en een aantal figuranten.

Klik hier voor meer foto’s

Tubantia-artikel
Interview Tubantia

 

Rups uit ‘Alice in Wonderland’

Voor de ‘Alice in wonderland – experience’ heeft Josje het kostuum van de rups ontworpen in opdracht van werkgroep kinderactiviteiten Openluchttheater Hertme.

Klik hier voor meer foto’s

Rups uit 'Alice in Wonderland'
Rups uit ‘Alice in Wonderland’

Belle en ’t Beest

In het voorjaar bracht muziektheatergroep Cluster op de planken. Josje heeft hiervoor alle kostuums ontworpen, stoffen en fournituren ingekocht, patronen getekend en de kostuums van de betoverde kasteelbewoners geproduceerd. Tevens heeft Josje de naaisters enige begeleiding gegeven.

Klik hier voor meer foto’s

Belle en Gaston
Belle en Gaston