Kerststoet 2014

Zondag 21 december vond de 2e editie van de Twentse Kerststoet plaats. In opdracht van Stichting de 3 Kearls heeft Josje voor bijna 200 hoofdrolspelers en figuranten kostuums ontworpen, patronen gemaakt, maar ook stof en materialen ingekocht. Met behulp van een team naaisters zijn vervolgens alle kostuums gemaakt.
‘Licht overwint de duisternis’ was dit jaar het thema. Het 1e deel van de stoet symboliseert de duisternis. Hier heerst de angst. Trommelaars in donkere kleding kondigen de komst van Herodes aan, gevolgd door zwarte kraaien en duistere mannen. Herodes wordt begeleid door zijn soldatenleger. De maan volgt als overgang naar de schemering.
Het 2e deel staat symbool voor de schemering, er gloort een sprankje licht. Grijze duiven met schemerkleurige veren zijn de postbodes van hoop en zoeken het licht, ze worden omgeven door planeten en sterren. De 3 Wijzen uit ’t Oosten volgen de baan van de sterren.
Het 3e deel symboliseert het licht. Wit en stralend fladderen engelen met heldere stemmen of lichtgevende vleugels rond. Ze kondigen de komst van Jozef en Maria aan. Ook herders volgen met hun schapenkudde. De tijd van het licht is gekomen; de zon straalt…

Tubantia: ‘Bornse kerststoet prachtig spektakel’
Borne boeit: ‘Een adembenemend schouwspel’ en ‘Twentse Kerststoet weer doorslaand succes!’
Bornse Courant: ‘ Kerstverhaal zorgt voor kippenvel momenten’

Presentatiefoto’s:
fotografie: Maikel van der Beek


Foto’s in de media:
fotografie: Marleen Esseveld, Gijs de Jong, Stephan van Leeuwen, Tonya fotografie


In de media: