made by josje

*** Binnenkort in een nieuw jasje, een nieuwe website***

made by Josje, een sterk merk dat staat voor draagbare, functionele kunst!

Al op jonge leeftijd ontwikkelde Josje een grote voorliefde voor stoffen, kleur en belijning. Na een paar jaar de studies Architectuur en Fotografie aan de AKI te Enschede gevolgd te hebben, besloot ze een opleiding mode en design aan de Fachschule für Bekleidungstechnik in het Duitse Stadtlohn te gaan volgen. Toch zou het nog jaren duren voordat zij haar weg in de wereld van de textiel zou vinden. Twaalf jaar lang werkte Josje op een architektenburo, alvorens ze in 2008 de sprong waagde en haar eigen onderneming opzette.

Sindsdien legt Josje zich toe op het ontwerpen en maken van theaterkostuums, tassen en accessoires onder de merknaam made by Josje. In 2015 is daar de Kunstbroek.nl aan toegevoegd.

Josje heeft zich toegelegd op het ontwerpen en maken van draagbare, bijzondere podiumkleding en theaterkostuums. Geen materiaal is haar onbekend en ook hier speelt originaliteit een grote rol. Voor diverse theatergezelschappen heeft Josje in opdracht kostuums ontworpen en geproduceerd, Josje maakt ook voor u een heel persoonlijk ontwerp.

Daarnaast bestaat het werk van Josje onder andere uit unieke designtassen, gemaakt van wolvilt met accenten van rubber, metaal, hout en/of ambachtelijk zilverwerk. Typerend voor deze tassen zijn de krachtige lijnen en kleuren en de fraaie verwerking van het materiaal. Bovendien getuigen ze van een grote mate van creativiteit en humor, twee belangrijke kenmerken in haar ontwerpstijl.

Creativiteit in combinatie met functionaliteit, maakt made by Josje een sterk merk.

Interesse? Neem contact op via madebyjosje@home.nl