top of page

THEATERKOSTUUMS

In de afgelopen jaren heeft made by Josje voor verschillende theatergroepen, verenigingen, stichtingen en individuen theaterkostuums ontworpen en gemaakt. Wanneer zij voor een opdracht gevraagd wordt, zal zij eerst met een voorstel van ontwerp komen.

 

Afhankelijk van de grootte en het budget van de productie vervaardigt zij de kostuums zelf en/of geeft zij leiding aan een team van bijvoorbeeld vrijwillige naaisters.

 

Kostuums heeft zij ontworpen en vervaardigd voor:

  • Belle en het Beest, theatergroep Cluster 2011

  • Halloween, Openluchttheater Hertme 2011 | 2012

  • Alice in Wonderland Expe, Openluchttheater Hertme 2013

  • Kerststoet Borne, Stichting 3Kearls 2013 | 2014 | 2016

  • Zweedse legende St. Lucia 2014

  • Lichtjestocht, Enschede 2016 | 2017

  • Living Statue, Robin Hood 2017

Theaterkostuums-website.jpg

Laat sterren op het podium schitteren!

KERSTSTOET BORNE & LICHTJESTOCHT ENSCHEDE

In opdracht van Stichting 3Kearls heeft made by Josje voor alle producties van de ´Twentse Kerststoet´ de organisatie van de kostuums op zich genomen. Voor de hoofdrolspelers in elke editie heeft zij zelf de kostuums ontworpen en gemaakt. Voor meer dan 250 figuranten zijn onder haar leiding de overige kostuums en patronen gemaakt en meer dan 600 meter stof en materialen ingekocht. Met behulp van een team naaisters zijn de kostuums gemaakt.

De opzet was dat het publiek door de straten van Borne het hele kerstverhaal voorbij zag trekken met aansluitend een spektakelstuk op de markt of in de kerk. Afhankelijk van het thema en het verhaal van dat jaar werden de kostuums voor diverse Bijbelse hoofdpersonen en voor grote groepen figuranten gemaakt of hergebruikt. Een groot deel van de kostuums is vervolgens ook gebruikt bij de Lichtjestocht in Enschede.

Fotografie: Maikel van der Beek fotografie, Shot by mike, Gijs de Jong, Stefan van Leeuwen, Tonya fotografie

THEATER & DECOR CREATIES

Door de kennis en ervaring van made by Josje met alle stoffen en materialen, kan zij alles maken en/of bewerken met verf, waardoor het de juiste en gewenste uitstraling krijgt. Zij heeft kostuums ontworpen en vervaardigd, stoffen uitgezocht en stoffen bewerkt en geverfd voor onder andere:

Fotografie: Maikel van der Beek fotografie

BELLE EN HET BEEST

De allereerste opdracht van made by Josje om theaterkostuums te maken was reeds in 2003. Het Kulturhus in Borne opende haar deuren met de productie van Belle en het Beest en zij werd gevraagd de kostuums te ontwerpen en te maken. Het budget was destijds beperkt waardoor zij hier creatief mee moest omgaan.In 2011 vloeide hieruit voort een tweede opdracht voor de productie van Belle en het Beest nu door muziektheatergroep Cluster uit Neede. Hiervoor heeft zij opnieuw kostuums ontworpen, patronen gemaakt, stoffen gezocht, kostuums gemaakt en leiding gegeven aan een team naaisters. Made by Josje kreeg de vrije hand in het

ontwerpen van de kostuums voor de kasteelbewoners, het beest en Gaston. Alleen het kostuum voor Belle moest herkenbaar als Disney’s Belle zijn.

bottom of page